opc_loader

Zuiveren met UV of Osmose?

Zuiveren met UV of Osmose?

Zuiveren met UV of Osmose?

Op het internet leest u veel over water zuiveren door middel van een Osmose ‘’behandeling''. Deze manier van zuiveren heeft als resultaat een demineralisatie van het water. De mineralen worden uit het water gehaald, wat betekent dat het water minder ‘’hard'' is. Het witte effect wat ‘’hard'' water heeft is hiermee verholpen en water wordt hierdoor ‘’puur''. Water wat alleen is behandeld door middel van Osmose is niet water wat u kunt drinken, er is tenslotte puur en alleen gedemineraliseerd!

 

Het verschil met UV is dat UV bacteriën en virussen dood wat het water dus drinkbaar maakt. Door middel van UV techniek te gebruiken zorgt u ervoor dat, welk water u ook zuivert (regenwater, water uit een meer en andere soorten water), het water te drinken is. 

 

Belangrijk om te weten is dat de systemen met UV-techniek, naast UV, ook filters hebben die het water zuiveren. Zo kunt u ook een DI (demineralisatie) filter in een UV systeem toepassen en het water dus ook ontharden. Echter zijn er meerdere soorten filters die u in deze systemen kunt plaatsen om verschillende stoffen te zuiveren (denk aan mangaan, zware metalen, sediment, chemicaliën en meer!). Welke filters er zijn voor deze UV systemen vindt u onderaan de categoriepagina van onze filters en accessoires.

 

De conclusie van dit verhaal is dat een Osmose behandeling 1 klein onderdeel is (of kan zijn, afhankelijk of uw water ‘’hard'' is en u zo'n DI-filter überhaupt nodig heeft → u zou dus ook andere filters kunnen toepassen op basis van uw ‘’water'' behoefte) van een systeem met UV techniek en deze UV systemen dus uitgebreider water reinigen / zuiveren tot drinkwater, water geschikt om mee af te wassen en water wat u zou kunnen gebruiken om te douchen!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.