opc_loader


Systemen zonder UV verlichting

 

De systemen zonder UV verlichting hebben 3, 2 of 1 fase(s) waarbij ook al veel soorten water mee kunnen worden gezuiverd. Mocht u een systeem kopen met als doel: drinkwater, is het aan te raden het water te testen als voor een systeem wil gaan zonder UV verlichting. Als daar uit blijkt dat er geen bacteriën en virussen inzitten kunt u een systeem zonder UV verlichting aanschaffen, mochten die er wel inzitten is het aan te raden voor een systeem te gaan met UV verlichting. Als u het niet zeker weet is een systeem met UV verlichting de veilige keus.

 

Als u het water wilt zuiveren voor bijvoorbeeld de wasmachine (aangezien de was stinkt → wat ook zeker door het water kan komen) is een systeem zonder UV verlichting genoeg. Bij de systemen staat welke filters erin zitten en wat deze doen. Zo zorgen een aantal voor verbetering van geur (top voor de wasmachine uiteraard), maar sommige verwijderen ook sediment, organische deeltjes, zware metalen en nog veel meer verschillende deeltjes uit het water. In de beschrijvingen staat deze informatie dus al beschreven en kunt u beslissen welk apparaat voor u geschikt is.

 

We zullen hieronder even twee verschillende systemen laten zien om duidelijk te maken wat precies de verschillen zijn:

 

 

Het linker systeem heeft dus twee fases en de rechter drie fases. Beide kunnen dus andere soorten filters bevatten, passend bij uw water of uw gewenste resultaat. Welke filters staat in de beschrijvingen, maar u zou in principe ook naderhand andere filters kunnen bestellen die nog beter bij uw situatie passen. Daarnaast zijn bij het linker systeem de filters langer zoals u ziet. Dit systeem kan dan ook 45 liter filteren per minuut, bij de rechter is dit 30 liter per minuut.