opc_loader

Filters en accessoires


Op deze pagina vindt u de filters en toebehoren die bij onze waterzuiveringssystemen horen. Onderaan de pagina vindt u de soorten en wat zij zuiveren. Zo'n filter kan dus bijvoorbeeld sediment en zand zuiveren, maar er zijn ook filters die chemische stoffen zuiveren en ook weer hele andere dingen. In onze systemen zitten standaard filters die het meest gangbaar zijn, maar soms heeft u van een bepaalde stof veel in het water, waardoor u beter een filter (die daarvoor gemaakt is) aanschaffen en een standaard filter in het systeem vervangen.

Ook vindt u hier, naast de filters, dus ook toebehoren. Zoals bijvoorbeeld een pre-filter, wat essentieel is als u alles behalve leidingwater zuivert, maar ook UV-lampen, de stroombron en meer!

Artikel 1 tot 8 (van de 28 artikelen). Resultaat:1234VolgendeToon alles
Artikel 1 tot 8 (van de 28 artikelen). Resultaat:1234VolgendeToon alles


Kort samengevat, welke filters zijn er en wat kunnen die dan filteren. Hieronder volgt een lijstje, maar eerst is het nog even handig uit te leggen wat 1, 5 en 20 micron betekent. Dat heeft te maken met de grootte van de deeltjes. Soms zijn er filters die standaard 5 hebben, maar sommige hebben ook 1, 5 en 20 (zoals een PP filter, dit gaat dus om 3 verschillende filters). 1 micorn betekent hele kleine deeltjes en 20 micorn betekent iets minder hele kleine deeltjes. Des te lager het getal, des te kleinere deeltjes het filter kan zuiveren. Mocht er nou super veel sediment in uw water zitten (PP zuivert dit), is het dus handig in ieder geval de 20 micron te gebruiken en wellicht (als dit mogelijk is) ook nog de 5 - of 1 micron. 

Soorten filters en hun functie:

- PP filters: verwijderd sediment, roest, schub en zand.
- CTO filters: verwijderd chloor, slechte smaak en geur, maar ook pesticiden, chemicaliën en cysten.
- GAC filters: verwijder chloor en een vieze lucht / smaak (deze is speciaal voor de vieze luchtjes).
- KDF filters: verwijderd chloor, slechte smaak, slechte geur, zware metalen en organische onzuiverheden (dit is dus ''speciaal'' voor zware metalen en organische onzuiverheden, het zuiveren van de slechte smaak en lucht zijn neveneffecten).
- Demineralisatie filters: verwijderd Ionen (teveel Ionen heeft chemische reacties en ''hard'' water tot gevolg).
- Mangaan filters: verwijderd mangaan (mangaan zorgt voor een bruine kleur en vieze metaalachtige smaak).