opc_loader

 

Systemen met UV verlichting

 

Wat de systemen met UV verlichting onderscheidt van de systemen zonder UV verlichting is dat (vrijwel) alle bacteriën en virussen verwijderd worden. Dit is dus zeer geschikt om bijvoorbeeld regenwater, rivierwater of water uit een meer te zuiveren naar drinkwater. Hoe vuiler het water hoe meer fases aan te raden zijn. Neem het volgende systeem als voorbeeld:

 

 

 

Dit systeem heeft in totaal 4 fases (3 filters en UV), dit betekent dat het sediment, roest, schub, een slechte smaak, geur, chloor, chemicaliën, cysten, nog een keer sediment, roest en schub (maar dan kleinere deeltjes) en de overige bacteriën en virussen verwijderd worden (tot 99,99%). Dit is dus heel veel, daarnaast kunnen deze filters (met de grote blauwe omhulsels) 45 liter per minuut filteren.

 

En ander voorbeeld is de volgende:

 

 

Dit systeem heeft 3 fases en filtert het volgende: een slechte smaak, geur, chloor, chemicaliën, cysten, sediment, roest, schub en de overige bacteriën en virussen (tot 99,99%). Zoals u ziet filteren ze beide dezelfde dingen, alleen heeft het grotere systeem één extra filter die kleinere deeltjes filtert. Daarnaast zijn dit de kleinere filters die 30 liter per minuut filteren. Zo is ieder systeem in de samenstelling van filters anders. U kunt dus het water testen en op basis daarvan een systeem aanschaffen, maar de vuistregel is dat hoe vuiler het water hoe meer fases aan te raden is. Echter door het water te testen weet u wat u wilt filteren en kunt u op basis daarvan ook filters aanschaffen.

 

Mocht u regenwater of rivier / meer water willen zuiveren is een systeem met meerdere fases zeker aan te raden, voor thuis is een kleiner systeem meer geschikt. Op onze categoriepagina van de systemen met UV vindt u nog iets meer informatie én wordt u geïnformeerd over filters, wat op de categoriepagina ‘’filters en accessoires'' uitgebreider wordt toegelicht.

Dan even een vraag die vaak gesteld wordt: wat is het verschil met Osmose. Osmose wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd, dit betekent dat het water gezuiverd wordt van Ionen (''hard'' water wordt hiermee verholpen). Hiervoor hebben wij een filter die binnen deze systemen past (een DI of demineralisatie filter, die u kunt vinden onder ''filters en accessoires''). Onze systemen filteren dus meer stoffen en zijn ook geschikt voor drinkwater (wat osmose niet is), al met al is osmose handig voor het ontharden van water, maar meer niet. De systemen op deze site zuiveren dus meer - of andere stoffen (afhankelijk van de door u gekozen filters)!